2016/06 Noord-Spanje (bis)

23/06/2016 (Do) De dag dat de Britten kozen voor hun Brexit, de dwazen.
Bis omdat we het vervolg van onze reis van vorig jaar gaan doen. Alleen, toen was het heet 30°C was echt geen uitzondering. Nu is het koud en nat, 20°C maximum, het zal dus wel wat minder zijn dit jaar.
We zijn nogal laat vertrokken naar Harelbeke voor de nacht, gewoon om niet te varen zoals vorig jaar toen we een gat in de nacht vertrokken waren. Het is een goede parking bij het sportstadium. We zijn er een Kwaremont gaan drinken in de kantine. Een lekker biertje. Ik heb er zelfs 2 genomen.
Hopelijk slapen we nog eens goed, want dat is al een tijdje geleden.

24/06/2016 (Vr) We waren zoals de vorige dagen zeer vroeg wakker, maar dit keer hebben we besloten om ons nog eens om te draaien en het lukte, we hebben geslapen tot na 7h.
Daarna werd het natuurlijk hoog tijd om voort te doen, want we moesten Parijs nog voorbij. En dat is zoals gewoonlijk een serieus pijnpunt.
Uiteindelijk zijn we op een zeer rustige parking beland in de “middle of nowhere” aan de voet van zo’n typisch Frans dorpje, Chateau Larcher, met een boel oude huizen en verder geen barst te zien. We hebben er lekkere Franse worstjes gebakken, buiten op ons vuurtje.

’s Avonds toen het vochtig werd begon de beek die er achterdoor loopt vreselijk te stinken.
Dat is duidelijk een minpunt. De parking is 5€ water en elektriciteit inbegrepen.

25/06/2016 (Za) Vandaag zijn we niet zo flink opgeschoten als gepland. Dit lag vooral aan de files rond Bordaux. Uiteindelijk zijn we de snelweg afgegaan en de D1010 genomen, los door de Landes.
We hadden verder willen geraken tot in Roncesvalles, dat klooster in de Pyreneeën waar we vorig jaar ook gestopt waren. Maar we zijn veel vroeger gestopt in Sauveterre de Béarn. Hier hebben we vorig jaar ook geweest om te lozen. Nu dus voor de nacht. Er is een mooi zicht vanaf de markt en een leuk terrasje waar we een Picon gedronken hebben.
Daarna zelf maar eens eten gemaakt, met wat geluk zullen we dat in Spanje nog niet al te veel doen.

26/06/2016 (Zo) Er staan niet veel kilometers op de planning voor vandaag. Een 70-tal, naar Roncesvalles, net over de grens, waar de pelgrims neerstrijken in het klooster.
Veel hebben we vandaag niet uitgespookt, maar we hebben wel een wandeling gemaakt en dat deed ook nog wel eens deugd.
’s Avonds hebben we de pelgrims-menu genomen omdat we anders tot 20:30h moesten wachten vooraleer die Spanjaarden gaan dineren.
We zaten met 7 aan ’t tafel, 5 Fransen en wij dus. Zij gaan naar Compostella maar dan gespreid over 5 jaar. Elk jaar trekken ze 14 dagen uit om te stappen en gaan ze verder waar ze het jaar ervoor gestopt waren. Niet slecht gezien.

27/06/2016 (Ma) We gaan vandaag Vitoria-Gasteiz bezoeken. Het was niet slecht, maar er was geen duidelijk plan om de stad af te stappen. We hebben wat rondgelopen met de Groene gids in de hand en zo goed en zo kwaad mogelijk de bezienswaardigheden gezocht. Bezocht niet want alles was dicht voor de siësta. ’s Middags, allee zo om en bij 3h iets gegeten, maar echt lekker was het niet. Ondertussen was de temperatuur opgelopen tot een graad of 28 met veel zon.Daarna terug naar de auto om verder te gaan. We moesten een plaats vinden voor de nacht. De eerste plaats, net onder Bilbao, viel tegen. Vuil en verlaten.
Dus moesten we opzoek naar iets nieuws en dat moest op eigen kracht. We zijn net voor Santander naar de kust gereden en na wat zoeken, vonden we in Noja aan de Plaja de Trengandin uiteindelijk wat we zochten, een degelijke parking waar ook nog een paar andere mobilehomes stonden en waar het tenminste niet verboden was.


Voor het eten zijn we naar de voetbal gaan zien, Spanje tegen Italië, in een strandcafé vlakbij. Het was wel eens leuk tussen al die Spanjaarden. Ze zijn verloren met 2-0 en binnen de kortste keer was de café leeg.
’s Avonds zijn we naar het stadje gewandeld en daar vonden weer de gemoedelijkheid op het stadsplein. Iedereen of toch bijna iedereen was daar en de terrasjes waren goed gevuld.Deze avond maakte veel goed vandaag.

28/06/2016 (Di) ’s Morgens gaan shoppen in Noja. Dit bleek later het beste moment van de dag. We hadden het in ons hoofd om naar Comillas te rijden omdat het daar vorig jaar zo leuk was en we er zo goed gegeten hadden. Maar het was daar op een jaar hard veranderd. De parking waar we vorig jaar nog voor 2€ een ganse dag konden staan was nu 0,55€ per uur. Er was nu ook niemand om te zeggen dat je toch mocht blijven slapen ondanks het verbondsteken. We stonden er dan ook helemaal alleen.


Maar het ergste was dat het restaurant waar we vorig jaar dan zo lekker gegeten hadden dicht was. Wekelijkse sluitingsdag. Er was nog een alternatief aan de haven, maar dat bleek ook dicht. Dus dan maar naar de restaurants aan het strand. Daar zat het vol met Brexit Britten, oud tot heel oud dus. Misschien moet ik out schrijven. In elk geval ik heb er goed gegeten, Ria iets minder. Het was 12€ voor de dagmenu.
Daarna moesten we verder en eigenlijk was dat verder een leuke plek zoeken om de rest van de dag door te brengen. En dat viel lelijk tegen vandaag. Uiteindelijk zijn we ’s avonds na veel omzwervingen in Gijon aanbeland. Eerst op de parking, maar die was te lawaaierig en zodoende zijn we op de camping aanbeland. Hier is het lekker stil. Ik hoop dat de kindjes van hiernaast lang slapen morgen.

29/06/2016 (Wo) Uiteindelijk was de camping goed meegevallen en de prijs viel ook nog wel mee, 19€. ’s Morgens nog uitgebreid gedoucht.
We zijn via de kustweg naar Cuddilero gereden. Dit is een nogal bekend vissersdorp dat tegen de rotsen aangebouwd is. Maar toen we eraan kwamen viel het vinden van een parking lelijk tegen. Uiteindelijk hebben we ons ergens in een hoek gestoken, wel zoals steeds met de neus richting uitgang en dat was maar goed ook, bleek achteraf.
Er was daar een heuse kermis opgesteld. Bleek het naamfeest van San Pedro en nog minstens 2 andere heiligen en het was er een drukt van jewelste.
Het stadje was versierd en overal stonden kraampjes met lekkers en prularia.
We waren het stadje doorgewandeld en aan het einde waren we een terrasje gaan doen. En toen kwam de processie zoals je die, denk ik, alleen nog in Spanje kan vinden. Minstens een heilige of vijf werden door de straten gedragen met de fanfare er achteraan. Een hele belevenis.

Omdat alle terrassen vol zaten, besloten we in de mobilehome te eten vandaag. Maar eerst moesten we uit onze parking geraken en dat was echt geen sinecure. In ’t midden was er een eilandje ontstaan van auto’s. Eerst langs links geprobeerd, dat lukte niet. Dan maar langs rechts en dat lukte met de hulp van een vriendelijke Spanjaard.
Er is een lozingsplaats aan een hotel in de buurt van Cuddilero en daar zijn we gestopt om te eten.
Na het eten zijn we naar Cabe Vidio gereden voor de rest van de dag. Zalig even niets doen en het ziet er naar uit dat we eindelijk uit de drukte geraakt zijn. Na de middag dachten we lekker buiten te kunnen zitten omdat de zon flink gesluierd was, maar dat ging niet door. De zon kwam er ineens in volle heerlijkheid door met als gevolg dat wij in de schaduw moesten kruipen.Maar al bij al was dit zeker tot hiertoe de beste dag van het verlof.

30/06/2016 (Do) Goed geslapen maar wat vroeg wakker. Het zonnetje scheen weer heerlijk boven ons hoofd. Rond om ons was het echter serieus bewolkt, dus we dachten dat het maar zo, zo zou worden vandaag. Maar dat was niet hoor, nee in de latere voormiddag kwam de zon er weer helemaal door.
We zijn naar Puerto de Vega gereden. Weerom een havenstadje. Leuk klein stadje met een heel grote parking. En dat is ook leuk. Hij was trouwens helemaal leeg, die parking. Wat een verschil met gisteren. We hadden eigenlijk wat later moeten aankomen hier, maar doordat we geen zin hadden om een echte stad te bezoeken, Luarca, zijn we nu wat te vroeg. Alleszins voor het eten. We hebben er wat rondgehangen en een terrasje gedaan.
Rond 1h zijn we dan iets gaan eten. Ik had het duurste restaurant uitgezocht om aan te schuiven. Uiteindelijk hebben we er wel heel goed gegeten voor 42€, maar dat is een prijs die niet de bedoeling is. Dit zijn meer Belgische prijzen, niets inbegrepen. Dus 1 glas wijn en een flesje water ipv. een fles wijn en een fles water. Zelfs het bijgeleverde broodje kostte 2€.

Na het eten zijn we terug op pad gegaan richting westen.
We zijn nog even gestopt in Tapia, waar een parking is, maar die plaats was te vroeg om de dag. Maw. niet goed genoeg om de rest van de dag door te brengen. Dus maar weer verder. Zo zijn we aanbeland in Rinlo aan de Praia del Castro, dat is ne keer iets anders dan de Fidel he.
Hier was de kust prachtig wild. Echt geweldig.
Ria heeft op haar beste Spaans gevraagd aan de uitbater van de strandbar of we op zijn parking mochten staan voor de nacht en hij maakte daar niets uit. Dik in orde dus. We hebben nog wat naar links en naar rechts gewandeld en ook nog naar beneden en zo geraakt een namiddag gevuld.


De man wist wel te vertellen dat vanaf morgen, 1 juli dus, de parking elke dag helemaal vol zou staan. Het is dus maar afwachten wat er ons vanaf morgen te wachten staat. Hopelijk blijft het een beetje rustig.
Morgen begint Peter bij Philips in Nederland, spannend, vooral voor hem.

01/07/2016 (Vr) Onze eerste stop van de dag was de stad Foz, hier is een goede sani voorzien. Ook de parking ligt er geweldig mooi bij. De stad zelf trekt op niets, maar er zijn wel de nodige winkels, dus voorraad kan je er wel opslaan.


Van Foz ging het dan naar de Punta de la Estada de Bares, of dat was toch de bedoeling. In eerste instantie vond ik de weg naar de vuurtoren toch wel heel smal en waren verder naar het dorpje gereden. Daar werd het zo mogelijk nog smaller. Zelfs in enkel richting kan je die hoeken niet nemen. Dus keren die kar. Dan toch maar de vuurtoren proberen? Even het straatje ingereden en al direct 2 tegenliggers. Dus ben ik gewoon achteruit terug gereden en hielden we dit gat voor bekeken. Misschien in het najaar als er voor de rest geen mens is dat het wel te doen is om naar de vuurtoren te rijden maar nu alleszins niet.
Het volgende eindpunt was Porto de Espassante en hier viel het wel mee. Je staat er aan het haventje en het dorp kan je bereiken over het strand. We zijn er de rest van de dag gebleven. Als je goed zoekt vind je er alles wat je nodig hebt.België heeft vandaag verloren van Wales met 1-3, de opstoot van nationalisme is weer over, zoals het zo mooi verwoord werd in de krant.

02/07/2016 (Za) De keuze vandaag is gevestigd op de westelijke kust en met name het stadje Caiòn. Toen we al een hele tijd aan het rijden waren bleek dat onze GPS ons langs de AC101 gestuurd had. Op de Michelin kaart een witte weg, een kleintje dus. Dat is in elk geval niet meer zo, het is een mooie brede weg waar je flink op kan door rijden.
In A Coruña was het een tijdje zoeken naar de juiste uitgang, want daar waren flink wat nieuwe stukken aangelegd, maar uiteindelijk lukte het toch.
Volgens de verschillende sites waren de parking in Caiòn aan het strand gelegen (het sani gedeelte ligt bovenaan bij de ingang van het stadje). Maar aan het strand mag je niet meer staan. Aan de haven links omhoog is er een parking en daar mag het wel.
We hadden aan de zuidkant een mooi terras gevonden met een paar bomen waar we onze zetels konden neerzetten en zodoende hadden we een leuke plek om de namiddag door te brengen al lezend.


Rond 8h zijn we dan gaan eten. Het was de eerste keer dat sardines aangeschreven stonden en zodoende moesten we daar naartoe. Het was een tof restaurantje met een dienster die Engels aan het leren is en alle moeite van de wereld deed om het ons naar onze zin te maken. Echt tof. En het eten was ook heel goed. Ik was tevreden of mijn sardines en Ria was in de wolken over de coquilles. Als dessert had ik een whisky cake genomen en ze kwam met de fles achterna om er nog wat whisky aan toe te voegen. Heerlijk. Nog een koffie achterna en we waren 40€ kwijt, inclusief een fles wijn natuurlijk.


Het was weer een bijzonder heerlijke dag.

03/07/2016 (Zo) Vandaag de ganse dag mooi zonnig maar heel veel frisse wind, dus eigenlijk geen weer om buiten te komen.
We hadden het plan om naar Muxia te rijden, maar onze eerste stop was in Mordomo. Staat niet op de Michelin kaart! Maar wel de Praia de Traba. We zijn in de bar een pint gaan pakken als aperitief en we kregen er een plaatselijk hapje bij. Iets met kikkererwten, dat heel veel genuttigd wordt in deze streek. Er waren daar heel veel wandelaars. Misschien omdat de bergen niet ver weg waren. In elk geval gezien de wind veel te vroeg om te stoppen.


De volgende halt was Cabo de Finisterre, het meest westelijke punt van Spanje blijkbaar. Het is hoog op een berg gelegen. De weg er naartoe is heel goed. De parkings daar boven voor mobilehomes zijn iets minder. Er is nogal wat ruimte maar niets dat recht is.In elk geval niet goed genoeg om te stoppen. We zijn nog wat verder gereden met het idee om als het echt tegenvalt zijn we vandaag nog in Muros.
Maar het viel mee we zijn gestopt aan de haven van Corcubión.Och, het was een plaats en het zicht was niet echt slecht en er is een bar. Bovenal de baas spreekt goed Frans en dat is ook meegenomen.
We zijn er dus maar gaan eten, maar het eten van gisteren was fijner en goedkoper. Wat niet wil zeggen dat het niet goed was.

04/07/2016 (Ma) De dag begon vroeg vandaag. Er was een vissersboot die zijn fuiken nog moest laden en tijdens die bezigheden liet hij zijn motor draaien. Ik vermoed dat dit rond een uur of 4 was. Maar uiteindelijk slaap je daar door en het was ruim 8h toen ik wakker werd. Dus al bij al niet zo slecht geslapen zou ik zeggen.
We hebben de kust gevolgd naar Muros. Echt een heel mooi stuk om te rijden.
Onderweg nog even halt gehouden aan een vuurtoren met een prachtig strand, maar we moesten verder.In Muros hebben we ons geparkeerd aan de haven. Ook vandaag zonnig maar met heel veel wind. Vooral in die haven.
We zijn Muros gaan verkennen omdat we zin hadden in tapas. We vonden wel zo genoemde tapasbars, maar tapas gerechten vonden we niet. Uiteindelijk een zaak binnen gestapt en geprobeerd wat uitleg te krijgen maar dat lukte niet zo geweldig. We hebben het vermoeden dat in deze streek tapas hetzelfde is dan een ‘ration’.
Wel kregen we twee kleine “tapas” dingetjes bij ons drinken. Leuk. Wij naar een andere zaak en ook daar twee tapas hapjes bij ons glas drinken. Nog een paar zulke zaken en we hebben gegeten zou je kunnen stellen, maar misschien zijn we dan ook redelijk dronken. Dus zijn we naar de Mobi gegaan en daar nog een hapje gegeten.
Goed, ook hier niet goed genoeg


om de dag verder door te brengen. Het waaide wel hard, maar het was warmer dan gisteren en in die haven kan je je zetel niet buiten zetten.
Dus, maar weer verder. Ria vond een echte mobilehome parking in Boiro, dat is in Noia de berg over naar de andere kant.
Het is een mooie plaats. Veel gras en wat bomen en vlak bij het strand. We stonden mooi in de schaduw en alles was dik in orde.
Op het strand was ook veel volk, maar eigenlijk was er niemand aan het zwemmen. Zo wel tot iets boven de knieën in het water, maar verder niet. We zijn het zelf eens gaan proberen en ik heb ook even gezwommen, maar mijn handen deden pijn van de koude. De reden dat er niemand zwom was dus vrij snel gevonden.
Min punt. ’s Avonds om 7h begon er een disco te draaien, Dance Music, patatestomp zei mijn vader over mijn muziek, awel dit is ook patatestomp. Hoop dat het om 2h stopt.

05/07/2016 (Di) Noppes het was wel 5:30h eer die strandfuif afgelopen was. Ik weet niet van wat het meeste last hadden, die eentonige bonke-bonk muziek of van het volk dat perse tussen de mobilehomes door moest lopen en maar tetteren.
We hebben dan wel tot 8:30h geslapen maar uitgeslapen waren we niet.
Santiago-de-Compostella was ons hoofddoel voor vandaag.
De parking viel wat tegen maar voor het stad kan je niet veel anders verwachten dan een mixed-parking. De bus viel wel mee die was redelijk dicht bij.
Het is nog een mooie wandeling van de bus halt naar de kathedraal. Wij daar binnen, was er een mis bezig. Dat was het meest ingetogen moment van de dag moet ik zeggen.

We zijn een koffie gaan drinken op een terras vlak bij de kathedraal en we voelden ons redelijk in ’t zak gezet.
Ok, de kathedraal is inderdaad indrukwekkend. Ik vraag me af of die heilige dat wel gewild zou hebben.
Na de kathedraal zijn we in de stad nog wat gaan rondlopen, veel oude gebouwen en veel die aan een opknap beurt toe zijn.
We hadden gezien dat er vlak bij onze parking een andere parking is die er veel netter uitziet en vooral een stuk vlakker. Dus zijn we naar daar verhuist.
’s Avonds zijn we pizza gaan eten in het shoppingcenter.
Al bij al een goed gevulde dag en vooral heel warm en veel wind.

06/07/2017 (Wo) We moeten onze kar naar het oosten keren en de eerste stad die we tegenkomen is Lugo. Bekend voor een Romeinse muur en zijn kathedraal (klein Santiago).
Wel die muur is inderdaad imposant, maar er overlopen een stuk minder. De huizen er net achter zijn voor een groot deel krotten.


Uiteindelijk zijn we afgedaald en een straatje ingelopen en werd het toch nog gezellig. Tapaz hier wil zeggen dat als je iets drinkt dan krijg je er een koud en warm hapje bij. Op ons eerste terras zeker niet, enkel wat olijven.
Hop naar het tweede terras, daar was het beter en kregen wat ons toekwam. We hebben er ook Pigmentos de Padrón gegeten. Lekker.
Daarna verder met als tussenstop Ponferrada. Leuke parking, hoewel er een stevig onweer bezig was in de bergen rond de stad.
’s Avonds nog eens door de stad gelopen en het plein gevonden. Het was er gezellig en bovendien hebben ze hier terug echte tapas!Voor de eerste keer de buitenkant van de mobi wat gekuist. De ruiten, de achterkant (niet te hoog natuurlijk) en de deuren aan de rechterkant. Het doet gelijk deugd dat er wat vuil af is. Zo smerig heeft ie ook nog nooit gezien.

07/07/2016 (Do) Die Deense zal in der tijd wel gelijk gehad hebben. Er is voor alles een eerste keer. Dit keer was het een self-carwash. We moesten gaan tanken en achter het tankstation was een carwash en hebben we dus voor de eerste keer in 16 jaar de Mobi gekuist onderweg. Ja, de moeite die we gisteren gedaan hebben is bij deze wat overbodig gebleken, maar nu is de rest toch ook terug wat proper.
Daarna verder oostwaarts. We hebben lang getwijfeld, maar uiteindelijk zijn we in León gestopt. En dat viel 100% mee. Het is een mooie stad met brede voetpaden en veel eenrichtingsverkeer en een verkeersvrij centrum of toch zo goed als.
Het pantheon hebben we bezocht en dat was niet slecht. Daarna wilden we de kathedraal gaan bezoeken, maar die deden ze voor onze neus op slot tot 4h, dus dat zal voor een andere keer zijn.Dan maar iets zoeken om te gaan eten. Keuze genoeg variërend van 9€ tot 15€. Uiteindelijk viel onze keuze op een deftig uitziende zaak met een menu van 14,5€. Ik vroeg een glas witte wijn en dat werd een fles, inbegrepen in de prijs blijkbaar net als het water. Bij die goedkopere menu’s stond duidelijk 1 glas, dus dit is al puur winst. En dan was het eten nog eens super lekker. We hadden beide een koude soep, man lekker!! Ik had dan nog een flink stuk kabeljauw en Ria een biefstuk weliswaar op zijn Spaans. Flinter dun, maar toch wel lekker klaar gemaakt. Daarna nog een dessert, een gebakje en een bolletje ijs. Het enige wat dus echt heel spijtig was, is dat ik een halve fles wijn moest achterlaten want ja, ik moest nog een 200-tal km bollen naar San Pedro de Cardeña nabij Burgos. Wie rijdt daar nu naartoe? Wel dat is een Trappisten abdij en daar maken ze wijn in plaats van bier. Die wijn verkopen ze trouwens in Westmalle in het Trappisten café. Nu in deze abdij maken ze blijkbaar dus ook trippel en we hebben er dus wat gekocht om eens te proeven. Ze verkochten er echter alleen maar rode wijn en daar hebben we ook een paar flessen van meegenomen.
Eerst de voorraad naar de auto gedaan, en maar goed ook, want we wilden nog even de kerk ingaan. Tot onze verassing kregen we een persoonlijke rondleiding door het ganse gebouw sacristie en al inbegrepen. Er was zelfs een zangboek aanwezig die in Westmalle gemaakt was.
Hierdoor was het dus dik een uur later dan voorzien en we wilden nog naar Casalarreina, nog 90km.
Gelukkig was de weg goed en konden we goed opschieten. Om 19:45h waren we er en het zwembad was nog open, dus wij snel, snel alles bij elkaar geschaard en zo snel mogelijk het zwembad in en deugt dat het deed want we waren serieus opgewarmd.

Daarna moesten we nog eten en naar ons favoriete terras. We hebben daarna nog tot 12h buiten gezeten. Het wilde maar niet afkoelen, maar uiteindelijk moet je toch gaan slapen, niets aan te doen.

08/07/2016 (Vr) Vandaag gaan we naar een paar wijnhuizen om wat voorraad op te doen. Het eerste

is Beronia. De wijn hadden we gedronken bij Helga in Middelkerke - Villa Alice en die was toen geweldig lekker. Het bezoek aan het wijnhuis viel lelijk tegen. Je moest je aanmelden aan het bureel en het enige wat je te zien kreeg was een catalogus met de soorten wijn en de prijzen. Na wat aandringen mochten we toch de tempranillo proeven en die viel toch wat tegen. Bij Helga was het een 2012 en nu een 2013. Na nog wat aandringen mochten we ook de Reserva proeven en die was beter. Daar hebben we dan 6 flessen van gekocht. We hebben ook een box gekocht met 4 flessen speciale wijnen die alle van 1 soort druiven gemaakt is. In die doos zat ook nog een fles tempranillo van 2012, dus dat was dan toch nog goed nieuws.
Conclusie, hier kom ik liever niet meer terug, goede wijn of niet. Dit is een enorme wijnfabriek.

Vervolgens naar Muga gereden voor rosado en blanco en eventueel wat tinto. Was de rosado toch wel
volledig uitverkocht zeker. Dikke pech want dat was degene waar we voor kwamen. Niet aan te doen. Blanco en creanza was er wel. Voor Jean nog een geschenkverpakking gekocht en voor Peter een fles Reserva van 20€.

Na de middag lekker terug naar het zwembad.
Na het zwemmen zijn we nog naar de plaatselijke winkel geweest en wat vonden we daar, die lekkere soep van gisteren in flessen, beide variëteiten. De soep van gisteren was dan misschien toch niet zo uniek dan we eerst dachten.


’s Avonds moesten we terug naar ons terras want daar hebben ze Muga, maar ook hier had Ria het allerlaatste glas van de laatste fles rosado.
We hebben wel besloten om nog een dag langer in Casalarreina te blijven, gewoon verlof, een rustdag.

09/07/2016 (Za) Vandaag was het markt. Er was een stand van plaatselijke dames die eigen gemaakte gerechten verkochten voor een goed doel. En goede doelen moet je steunen natuurlijk. Dus hebben we maar eens van alles geprobeerd voor weinig of geen geld en dan was er nog wijn toe.
Daarna nog een pinchos (ja, zo schrijven ze dat daar) gegeten op ons terras met een lekker witte Muga. We hadden pulpa (inktvis) en tortillas (eieren) genomen. Best goed, hoewel die inktvis toch niet mijn ding is hoor.
In de plaatselijke vinotheek vonden we nog een grote fles Muga rosado, zodoende hebben we toch nog iets bij.
In de namiddag terug een uurtje naar ’t zwembad, nog wat boodschappen, naar ons terras en nog lang buiten gezeten, want het koelde niet af. Het werd dus weer laat.

10/07/2016 (Zo) We kunnen hier niet blijven wonen, nu toch nog niet. Trouwens het wordt vandaag weer zo stikkend heet en dus wordt het tijd om te vertrekken. In grote lijnen dezelfde weg als in het heen komen.
Onze eeste stop was terug in Roncesvalles voor het middageten. Hier heet dat waarschijnlijk pintxos en ze waren heel lekker.
De nacht hebben terug doorgebracht in Sauveterre de Béarn. Ook nu was het er weer wreed rustig. ’s Avonds waren er een stel mannen een blijkbaar typisch Baskisch spel aan het spelen. Iets dat trekt op squash maar dan met 4 personen ipv. met 2. Er is wel heel veel kracht voor nodig denk ik, want die muur staat ver weg.


’s Nachts een onweer gehad en dat was dan de eerste regen sinds we vertrokken zijn.

11/07/2016 (Ma) Vrij simpel vandaag van Sauveterre de Béarn naar Blasimon, naar Châteaux La Peyraude over de gewone weg. Niet zo overdreven ver en eenmaal daar, lekker rustig.
Straks nog wat wijn proeven en kijken wat we willen aanschaffen.
Volgens de eigenaar zijn de huidige Fleurettes ook niet meer zo goed als de onze. Die is nog een Rolls zei hij, maar de nieuwe helemaal niet meer.
Ze maken geen goede dingen meer en de mobilehome markt is momenteel zo expansief dat ze waarschijnlijk alles verkocht krijgen.
Nog wel praktisch afspreken om volgend jaar eind september, begin oktober te komen plukken.

12/07/2016 (Di) We zijn nog maar eens naar onze Loire wijnboer gereden, Domaine Desroches in Saint-Georges-sur-Cher. En zijn wijn is weer dik in orde hoor. BiB’s van 10l voor 22€.
Voor de liefhebbers www.vin-touraine-desroches.com.


Om de dag af te sluiten zijn we naar Meung-s-Loire gereden, net als vorig jaar. ’s Avonds zijn we ook terug een pizza gaan eten in het restaurantje net om de hoek, maar het was iets minder dan vorig jaar.

Populaire posts van deze blog

2017/03-04 – Weekje in Nederland

2016/10 – Provence

2017/06 – Frankrijk & Noord-Spanje (bis-bis)