2017/03-04 – Weekje in Nederland


31/03/2017 (Vr) We zijn begonnen in Albasserdam. Daar is een flinke parking voor Mobi’s. Goedkoop is het niet, 17€, maar het is vrij goed gelegen. Kinderdijk, bekend voor zijn windmolens, is maar op 3 km. Je kan er ook de waterbus nemen naar Dordrecht en Rotterdam. Nog wel afwachten of het er goed slapen is.
Na de middag dus de fiets genomen en naar de windmolens gereden. Het zijn er wel wat en sommige waren flink aan het draaien want er stond veel wind.



Omdat 3 km toch wat kort was als fietstocht hebben we er nog wat kilometers aangebreid en hebben we een tocht door de polders gemaakt. Veel water!

01/04/2017 (Za) Doorgereden naar Amsterdam. Het weer ’s morgens nogal regenachtig, maar in de namiddag werd beter weer verwacht.
Na de middag zijn we eerst naar de toerist info geweest. Het Van Gogh museum was er al uitverkocht. We konden wel in de rij gaan staan aan het museum zelf, maar de kans was niet groot dat we binnen zouden geraken.
Het Rijksmuseum was geen probleem. Het is dan ook 10 keer zo groot en evenzo vermoeiend.









Na het museum nog eens een bezoek gebracht in de Zeedijk aan het oudste cafeetje, waar we vorig jaar ook geweest zijn. Voor mij een grote pint, want ik had grote dorst.
Daarna met het pont terug. We zijn eens gaan eten in de Kantine. Toen we vertrokken was het daar zo lekker rustig. Dat kon je niet meer zeggen van de toestand deze avond. Het was er wreed druk. We hebben een hamburger gegeten en die was echt wel goed.

02/04/2017 (Zo) Toen we de gordijnen lieten zakken, was de zon al heerlijk aan het schijnen in een mooi blauwe lucht. Het beloofde dus een mooie dag te worden en dat werd het ook.
We hadden een wandeling van reisroutes.be, de museum route. We hebben ze niet gedaan voor de musea, maar gewoon om eens op andere plaatsen te komen in Amsterdam. En dat is precies wat de wandeling deed. Ik vond deze wandeling veel beter dan die van vorig jaar waar we de meer toeristische plaatsen bezochten en ze was vooral heel rustig. We hebben het rustig aan gedaan ook. Begonnen met een koffietje op het Leidseplein. Latere een aperitiefje op het Rembrandtplein. Gaan eten in een Japans restaurant en nog een koffie op de Dam. Om te eindigen met een borrel in het proefhuisje in een van de steegjes aan de Dam.





Wij zijn nog even naar de overkant van het IJ gevaren, maar dat was niet zo simpel. Man wat was het druk, zoveel mensen. Volgens mij zijn er veel te veel Hollanders. Aan de andere kant, ook wegens de drukte, was niet zoveel te beleven en we zijn dan maar terug gevaren om onze boot te nemen. Ook die zat eivol als sardines in een blik. Het ganse weekend was er een rommelmarkt aan de oude scheepswerf en die trok geweldig veel volk. Hele boten vol trekken de Amsterdammers naar die markt om naar die oude rommel te gaan kijken. Je moet er ook nog 5€ voor betalen ook. Rare jongens die Hollanders.

03/04/2017 (Ma) Dag Amsterdam, waarschijnlijk tot nooit meer, want na 2 jaar na mekaar Amsterdam bezocht te hebben, denken we dat het wel goed is zo. Vandaag gaan we verder naar Hoorn. Er is een parking voor Mobi’s vanaf half april. We waren dus te vroeg. De boten stonden nog op het droge en die waren ze aan de lopende band in het water aan ’t zetten. Dus binnen een paar dagen zal er wel plaats zijn voor mobilehomes. Net achter die parking is er een mixed parking waar je voor 2,5€ 24h mag staan. We zijn dus daar maar gaan staan.
Je had er wel van die “jongeren” die met de auto’s naast mekaar door de open ramen met mekaar zitten te praten, wat zitten te eten en te drinken en het afval vervolgens uit hun auto’s kieperen. Dus echt rustig is het daar niet.
Hoorn is mooi maar ook niet meer dan dat. Net zoals we vorig jaar reeds zagen, hebben al die stadjes hun oude huizen en hun grachten. Maar in Hoorn hebben ze vooral heel veel boten. Er is ook een afdeling varend erfgoed, niet slecht, maar ook niet spectaculair.








04/04/2017 (Di) Vandaag wordt het een heel mooie dag met een temperatuur van om en bij de 20°. Morgen is het gedaan, dan zakt het terug naar een graad of 11 met heel veel wind.
Maar goed eerst vandaag. Vandaag staan er een paar Elfsteden stadjes op het programma.
We beginnen in Makkum. Daar zijn 2 plaatsen voor Mobi’s aan de haven. Het stadje zelf is naar vanouds. Hoewel echt oude huisjes waren er niet. Maar wel grachten en boten.



Na Makkum zijn we naar Hindeloopen gereden, naar de camping aldaar. Voor 14,50€ mochten we er een nachtje blijven. We waren de enige mobilehome, dus we stonden er wreed rustig.
Omdat het zo’n mooi weer was hadden vandaag een fietstocht op het programma staan. Van Hindeloopen naar Stavoren. Via de knooppunten een toer van 27km.
Bij het binnenkomen van Stavoren is er aan het havenhoofd een terras. We zijn er met wat aandringen van mijnentwege iets gaan drinken, onder het motto beter één vogel in de hand dan tien in de lucht. En het was maar goed ook wat Stavoren stelde eigenlijk niet zo heel veel voor.


Daarna naar Hindeloopen via de knooppunten. Niet echt heel simpel in Holland, maar daar hebben we het vroeger al eens over gehad.
In Hindeloopen zijn we wat langer gebleven, maar je hebt het eigenlijk ook zo gezien hoor. Toen we dan besloten om ook hier even een terrasje te gaan doen, sloten ze net de deuren. We zijn dan maar naar de camping gereden en daar was het heel goed op buiten te zitten met een glaasje wijn. Prima namiddag.



05/04/2017 (Wo) We wilden eigenlijk gewoon een rustdag nemen en gewoon daar op die camping blijven zitten, want we waren moe. Maar ja, je kan toch niet de ganse dag op uw gat blijven zitten he. Dus zijn we naar Giethoorn gereden.
Na de middag hebben we daar even door het stadje gewandeld. Met onze eerste Mobi zijn we hier ook eens geweest, zo’n 15 jaar geleden misschien? Het liep er vol Chinezen of waren Japanners en Turkse of Marokkaanse vrouwen (zonder hoofddoeken) maar echt wel hele bussen.




Na een warme choco terug naar onze Mobi om de dagboek wat bij te werken en Ria om wat verder te doen aan haar naaiwerk.

06/04/2017 (Do) Terug naar huis. Ik heb last van mijn knie, een gevolg van het laminaat leggen vrees ik. Blijkt dat ik mettertijd nieuwe knieën moet hebben.
Mijn zoon bevestigt ondertussen dat het Chinezen zijn in Giethoorn, er komen er jaarlijks zo’n 400.000 naar daar afgezakt. Duurt wel even vooraleer ze allemaal geweest zijn 😊.



Populaire posts van deze blog

2009/06 Noorwegen

2006/06 – Schotland

2008/06 Noorwegen