2018/03 Rotterdam


13/03/2018 (Di) God, het blijft maar slecht weer en dan is er tussendoor nog de verbouwing. Die mensen werken ook het liefst als het dan een beetje mooi weer is. Met andere woorden we geraken maar niet weg voor een langere periode. Maar na een aantal dagen regen voorspellen ze voor morgen een droge dag en dus na de nodige verplichtingen zijn we weg naar Holland.
We hebben een parking uitgekozen in Schiedam, ofte S’dam zoals zij het ginder noemen naar analogie van de grote zussen A’dam en R’dam.
Ze hebben daar 2 parkings, beide met nogal wisselende commentaren. De eerste is aan het Doeleplein, die hebben we niet genomen en de andere een beetje verder aan de Noordvest.
Het motregende en het was dus niet zo geweldig aangenaam om een stadsbezoek te doen, maar we hebben er toch maar eens rondgelopen. S’dam heb je wel snel gezien. Ze hebben er vooral mooie molens en er is een jenevermuseum, maar we houden zulk een bezoek voor aan Hasselt, dus hier hebben we het overgeslagen.





14/03/2018 (Wo) De parking was vrij onrustig vanwege het vele verkeer dat er voorbij komt, dus goed geslapen hebben we niet. Maar het ochtendzonnetje maakte alles goed en de beloofde mooie lentedag begon zoals aangekondigd.
Met de metro ben je vanuit S’dam zo in R’dam en dit voor de prijs van 3,50 per persoon. We hadden een paar wandelingen op zak en zoals gewoonlijk maakten we onze eigen versie. We zijn begonnen aan de Erasmusbrug en dan van daaruit het stad in. Langs de Oude Haven, de Red Apple, het Witte huis, de Kubussen, de Markthal, enz.

De Red Apple in al zijn glorie

Het Witte Huis



De Kubussen


De Bibliotheek

De Markthal - het hoogtepunt

Zicht op het station

Erasmus

Appartementen aan de buitenzijde van de markthal




Massa's eetkraampjes - wij kozen voor de Griek

Het Stadhuis

"Zonder titel"

"Verwoeste stad"
Uiteindelijk hebben we er een verkorte versie van gemaakt, maar we denken dat we het voornaamste wel gehad hebben. We hadden ook niet veel zin om nog een nacht in S’dam door te brengen en vandaar dat we reeds vrij vroeg in de namiddag terug gereden zijn met de metro om andere oorden op te zoeken.
Dit andere oord was Maassluis.
Ook hier zijn er 2 parkings, de ene is links van de haven en de andere dus rechts. Die rechtse is de grootste maar is dichter bij de veerpond en dus lawaaiiger. We hebben dus de linkse genomen. Het leuke is dat beide parkings zicht op de Maas geven en er is dus constant iets te zien aan varend materieel.
Maassluis is vrij gezellig. Dit kan aan het weer gelegen hebben tov. van S’dam, maar toch, in Maassluis hebben zo’n gezellig pleintje en een pittoreske winkelwijk. Tof stadje.



15/03/2018 (Do) Veel beter geslapen, hoewel het rond een uur of 6 wreed druk was op het water. Rustig ontbeten, het beloofde tot de middag droog te blijven dus we hadden nog wel even de tijd, maar het is wel de bedoeling om nog even te gaan kijken in Hoek van Holland. Ook daar is er een parking aan het water.
De parking is ook heel mooi gelegen met zicht op een deel van de haven van Europoort. Warenhuizen zijn er een kleine kilometer verderop naar het stadje.
Voor de rest hebben we zitten bootjes kijken en na de middag terug naar huis want de regen zat eraan te komen.


Het grote probleem aan de parkings in dit deel van Holland is dat er nergens een sani-service is. Zodoende is de verblijfsduur om praktische redenen eerder beperkt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

2009/06 Noorwegen

2006/06 – Schotland

2018/06-07 - IJsland (zonder Mobi)