2018/05 - Neckar en de Burgenstrasse

16/05/2018 (Wo) In de voormiddag is de aannemer nog wat zaken komen afwerken, maar in de namiddag is het dan toch gelukt om nog eens te vertrekken voor een iets langere periode. Gezien het weer hebben we Duitsland gekozen meer bepaald de Burgenstrasse en de Neckar.
Maar we gaan het rustig doen. En onze eerste stop is in Mendig. Er is daar niet zoveel te zien maar het is een ideale stop niet ver van de autosnelweg. Het enige wat we gedaan hebben is de plaatselijke brouwerij met een bezoek vereerd en een pint gedronken.

17/05/2018 (Do) We zijn doorgereden naar Ladenburg. Er was nog flink veel plaats en we hebben er voor ons dan toch de beste uitgekozen, met een persoonlijk tuintje.


Vandaag hebben we niet meer gedaan dan Ladenburg zelf bezocht. Leuk stadje trouwens. Mooi centrum met de typische huizen.

18/05/2018 (Vr) Het weer is zonnig maar fris, maximum 20°C met veel noordenwind. Op het programma staat een fietstocht naar Heidelberg. Dat is een 11km vanaf de mobilehome parking.
We zijn begonnen met het slot. Via het treintje ben je zo boven voor 7€, dit is inclusief een bezoek aan het slot. Het grote vat in de kelder is wel enorm groot. Het grootste deel van het slot is een ruïne, maar blijkbaar zijn er toch nog mooie delen maar dan moet je via een gids gaan, wat wij niet gedaan hebben. De tuinen zijn ook niet zo bijzonder, er waren wel enorme plannen, maar die zijn nooit volledig uitgevoerd en nu zijn de terrassen er wel maar enkel met een gazon en bomen.









‘s Middags hebben we de lunch simpel gehouden, een braadworst met een broodje en een lekkere pint. Terug beneden blijkt Heidelberg één groot restaurant te zijn. Het één naast het ander heel der pleinen en straten. In één ervan zijn we een lekkere Duitse taart gaan eten. Moet ook eens gebeuren hè.
Daarna maar terug de fiets op terug naar de parking waar het goed toeven is.
‘s Avonds zijn we gaan eten bij een Italiaan een paar honderd meter van de parking. Heerlijke pizza’s en voor weinig geld.

19/05/2018 (Za) Vandaag met de fiets naar Swetzingen. Het parkoers, zo’n 12 km, is niet zo goed als gisteren. We moeten regelmatig het wegdek delen met de auto’s door het ontbreken van fietspaden. Maar al bij al viel het wel mee. Ook door de beschrijving die we meegekregen hadden op de parking.
Uiteindelijk zijn we wel langs de verkeerde kant het stadje ingereden zodat we geen vergezicht hadden op het kasteel, maar we zijn er geraakt. Normaal moet je over de zeer brede boulevard komen van wel een meter of 10 met aan weerszijde terrassen.


We zijn ook hier enkel gegaan voor de tuin. We hebben al zoveel kastelen bezocht en de pracht en praal is toch overal een beetje hetzelfde. Maar de tuin is anders! Die is grandioos. Als je eenmaal door de poort de tuin in komt is het eerste gevoel er één van wouw. We hebben er al bij al wel anderhalf uur in rondgelopen zonder ons te vervelen. Mooi en goed onderhouden.







Beide foto's zijn genomen vanuit het midden van de tuin

‘s Middags zijn we asperges gaan eten een specialiteit van de streek. De schnitzel mocht er ook wezen en al bij al zeer goed gegeten met een lekker wijntje erbij. ‘t Was wel iets duurder dan gisteren. Daarna terug naar de parking waar we nog een hele tijd buiten hebben kunnen zitten, want het weer was net iets beter dan gisteren.

20/05/2018 (Zo) Regen vandaag, niet zo goed dus. We zijn uiteindelijk maar eens verder gereden, je kan tenslotte niet op die parking blijven wonen hè. De bestemming was Hirschhorn. De parking was volzet, maar we zijn er toch maar opgereden. De baas was niet onverdeeld gelukkig maar we mochten blijven staan als we beloofden de eerste plaats die vrijkwam in te nemen. Dat was dan voor ons weer geen probleem en nog geen 10 min. later stonden we op onze plaats aan de Neckar. Weliswaar in de regen.


Die ging over zo rond half drie en konden we toch droog het stadje bezoeken. We hebben de klim naar het slot gemaakt dat best wel pittoresk was. Mooie wandeling en aardig stadje.






21/05/2018 (Ma) Het weer was terug mooi en we zijn met de fiets naar Eberback gereden. Dit is een mooie trip langs de Neckar.



Eberback is mooi, heeft een mooi promenade langs de Neckar en het is een aardig stadje en dat heb je het gehad. Blijkbaar is er een bakker die nogal wat reclame maakt met taarten die genoemd zijn naar het Engelse koningshuis en wij hebben de Victoria geproefd en lekker bevonden.


22-25/05/2018 (Di-Vr) We moesten beslissen verder rijden of iets anders. Het werd iets anders en dat kan dan alleen maar de Moezel zijn.
We zijn begonnen in Trier. Ria wilde daar nog eens naar toe en zodoende zijn we er dan ook maar naartoe gereden. Ik wilde nog eens in de Rathaus Keller schnitzel gaan eten, maar die was niet meer als een dikke 10 jaar geleden. Goede dingen blijven niet duren he.
Het winkelen viel wat tegen. Het was er wreed druk en heel warm. We waren hierdoor toch nogal vroeg terug gereden naar de parking. Ik had echter geen zin om daar te blijven en we hebben dan maar besloten om naar Kesten te rijden. En daar stond de Jos naast ons en hadden we direct klap voor de rest van de week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

2009/06 Noorwegen

2006/06 – Schotland

2008/06 Noorwegen