2019/09 - Noord-Frankrijk & Normandië


11/09/2019 (Wo) Ondertussen zijn we grootouders geworden. Onze zoon heeft een dochtertje Amelia.
Tussendoor was er tijd voor een kort reisje. Ook een test hoe Jolene, want zij is nog niet terug bij Peter, zich gedraagt nu ze geen jeuk meer heeft.
Ik moet zeggen ze is heel braaf geweest. Maar het bind je. Je kan niet een halve dag wegblijven enz. Maw. ondanks dat ze heel braaf was, mag ze toch niet meer mee met de mobilehome.
Het weer zat wel niet echt mee. Er stond veel wind met nu en dan een stevige bui. We zijn gaan slapen in Audresselles op de plaatselijke camping. We hadden de vorige keer gezien dat dit een nogal aangenaam dorpje is.





12/09/2019 (Do) We hebben de leukste dingen van vorig jaar nog eens over gedaan. We zijn om te beginnen gestopt in Le Hourdel. Maar het weer was nu niet zo aangenaam als toen. Op het strand gaan zitten was er nu niet bij. De zeehonden hadden nu ook andere ligplaatsen dan toen. Ze lagen aan de strandkant van het water dus de kant waar wij ook waren, met de hond. En Jolene wou er wel mee gaan spelen.







13/09/2019 (Vr) Na Le Hourdel zijn we doorgereden naar Le Treport. Ook hier was het vorig jaar goed vertoeven en dat hebben we nog eens overgedaan. Vooral ’s avonds de pizza was weer heerlijk.

14-15/09/2019 (Za) Maar dan was het op en moesten we iets nieuws verzinnen. Het werd La Swiss Normand. Dat was wel even bollen want dat ligt onder Caen.
Hier hebben we een paar dagen rond gebold. Maar wandelen zit er niet echt meer in met mijn knieën en Ria haar heup. We hebben wel een paar kleinere wandelingen gemaakt, maar 10 km halen we niet meer.
De eerste nacht hebben we geslapen in Clécy. Vervolgens een toer gemaakt met onder andere La Roche d'Oëtre.
Erg veel verschil met dorpjes in de Ardennen is er eigenlijk niet en zodoende hebben we niet echt lang gebleven.









16/09/2019 (Ma) We zijn doorgereden naar Beuvron-en-Auge. Hier zijn we jaren geleden ook eens gestopt voor een nacht op doorreis. Toen was de parking vlak bij het centrum, nu is het een wandeling naar het dorp, maar de parking is vooral niet gezellig.
Het dorpje is één van de mooiste van Frankrijk en dat is niet veranderd.
We hebben er ook lekker gegeten. Een zeer goede drie-gangen menu voor 53€ voor de 2 inclusief een karafje wijn.



Gaan slapen zijn we in La Mailleraye-sur-Seine. Toch ook nog altijd een leuke plaats om eens te gaan staan. Water geeft toch altijd een zekere rust ondanks de boten die passeren.
Daar was Jolene dan weer helemaal niet zo braaf, maar dat is de natuur vrees ik. Er liep op de parking een wat verwilderde kat rond en dat kan ze niet hebben hoor. Daar doet ze thuis ook altijd lelijk tegen en ze geeft dat niet op zolang die kat in het zicht is. En dat houdt dan wel in dat het plezier eraf was, want buiten zitten ging niet meer.
’s Ochtens



17/09/2019 (Di) Op de terugweg naar huis zijn we nog even gepasseerd in Sangatte. Daar hebben ze een mooie parking aangelegd en ze hebben daar een mooi stukje strand.





Reacties

Populaire posts van deze blog

2009/06 Noorwegen

2006/06 – Schotland

2008/06 Noorwegen